Handelsbetingelser

Læs handelsbetingelserne her og kontakt mig via mail, hvis du har brug for hjælp.

Sådan foregår det

Bestilling/Booking

Bestilling/Booking af tid til fotografering

Du bestiller tid til fotografering ved at skrive til info@koldsoefotografi.dk – herefter bookes du ind i kalenderen. Du vil herpå modtage et online link til en samtykkeerklæring, som skal udfyldes senest 2 dage inden fotograferingen.

Bookingen er ikke bindende, men af hensyn til planlægning af fotografens kalender er det naturligvis vigtigt, at man melder afbud i god tid, hvis man bliver forhindret.

Bestilling af produkter

Bestilling af produkter som fx fotografier, lærreder, krus, rammer osv. foregår enten mundtligt efter endt fotografering (alt bliver noteret ned og underskrevet), via mail eller gennem fotografens gallerisystem. En bestilling bliver bindende med din accept af ordren enten ved underskrift, skriftlig accept via mail eller i forbindelse med en ordrebekræftelse fra gallerisystemet.

Har du fortrudt din bestilling?

Det er muligt at fortryde en bestilling, dog med forbehold. Hvis din afbestilling modtages efter at fotografen har færdigredigeret de billeder, som du har fortrudt – kan du stadigvæk fortryde dem – men du vil istedet blive faktureret for dén tid, som fotografen har brugt på redigeringen, som kompensation. Gennemsnitlig redigering pr. billede 30-45 minutter. Fotografens timeløn er 350 kr. ekskl. moms.

  Sådan foregår det

  Betaling

  Hos Koldsø Fotografi er det muligt at betale i butikken på følgende måder:

  • Kontant
  • Mobilepay
  • Bankoverførsel (pr. faktura)
  • Visa-/Mastercard via systemet iZettle

  Pengene reserveres/trækkes med det samme ved køb af den fysiske butik, medmindre faktura er aftalt.

   

  På webshoppen er det muligt at betale med:

  • Mobilepay
  • Visa-/Mastercard via systemet PensoPay

  Pengene trækkes først, når varen er afsendt til dig, medmindre der er tale om en speciel bestillingsvare, som fx rammer på specialmål, hvilket ikke er lagervarer. 

  Der modtages ikke almindelig Dankort – der modtages dog Visa dankort.

  Sikker med ssl

  De kontooplysninger som indsamles ved køb af varer, sendes direkte og sikkert til PBS via krypteringsformen (SSL), som kun er forbeholdt dig og PBS. Dette sikrer, at uvedkommende ikke kan se eller gemme dine personlige oplysninger.

  Hvornår trækkes pengene??

  Hos Koldsø Fotografi trækker vi selvfølgelig ikke pengene før dine varer er klar til afhentning eller er sendt afsted til dig. Der kan være enkelte undtagelser, såsom bestilling af en ramme på helt specielle mål samt ved booking af pakkeløsninger (fotografering og billeder), hvor forudbetaling kan være et led i bookingen.

  Sådan foregår det

  Afhentning/Levering

  Det er muligt at afhente ordre i studiet/butikken i Solbjerg, men levering med PostNord, GLS og DAO er også en mulighed. Levering fra 69 kr. Dette gør sig også gældende ved køb på webshoppen. 

  Du kan vælge mellem levering til pakkeshop eller levering til bopælsadresse. Koldsø Fotografi tilbyder ikke levering til erhvervsadresse.

  Ved bestilling af skrøbelige produkter – fx fotografier med ramme og glas eller et fotografi printet direkte på glas – kan fragt være dyrere, idet den skal sikres – og muligvis forsikres. Jeg anbefaler til enhver tid, at man afhenter disse ordre i studiet.

  Hvis du ikke får hentet din pakke i tide

  Hvis du har valgt levering til pakkeshop og ikke afhenter din pakke i tide, sendes den retur til mig. Det er desværre ikke en gratis service fra deres side, og du vil derfor blive faktureret dét beløb, som Koldsø Fotografi pålægges for manglende afhentning. Ønsker du at få pakken sendt påny, faktureres du yderligere for ny fragt. Returgebyret der pålægges fra fragtleverandørerne kan variere.

  Sådan foregår det

  Leveringstider

  Note om længere leveringstid

  Der er pt. forlænget leveringstid på bestilling af billeder grundet færre tilgængelige arbejdstimer grundet barsel. Webshoppen er stadigvæk åben og det forsøges at levere inden for de angivne leveringsfrister.

  Leveringstid | Fotopapir med/uden opklæbning & laminering

  Såfremt det er muligt at påbegynde redigeringen af din ordre samme dag og sende ordren i produktion den følgende dag, er der en forventet leveringstid på 2 uger. Er der bestilt et fotografi til opklæbning med laminering, kan leveringstid forlænges med nogle dage.

   

  Leveringstid | Lærreder, print på glas og aluminium

  Der kan være op til 3 ugers leveringstid på lærreder, print på glas samt print på aluminium. Bestilles et fotografi i specialmål kan leveringstiden forlænges med yderligere 2 uger, da min leverandør først skal have særbestilt materiale fra deres grossist.

   

  Leveringstid | Billederammer & Albums

  Der er varierende leveringstider på billederammer og albums, da jeg får varer fra flere forskellige leverandører. Koldsø Fotografi har visse rammer, albums og merchandise på lager, imens andre produkter skal bestilles hjem. Særlige emner skal bestilles fra udenlandske grossister og kan have leveringstider på op til 7 uger, hvor andre produkter kan hentes den følgende dag, som bestillingen finder sted. Leveringstiden er individuel for det pågældende produkt og fremgår ALTID af produktsiden.

   

  Leveringstid | Digitale fotografier

  Leveringstiden på digitale filer varierer af antallet. Det tager tid at redigere portrætter. Er der tale om få filer kan de leveres inden for alt fra samme dag til 1 uge. Er der tale om flere filer, kan der gå op til 5 uger.

  • 1-5 filer: ca. 2 uger
  • 6-15 filer: ca. 2-4 uger
  • Over 15 filer: 4-6 uger

  Der er ovenfor taget udgangspunkt i redigerede studieportrætter og ikke billedeserier fra locationshoots, bryllupper m.v.

   

  Leveringstider i HØJSÆSONER

  BRYLLUPSSÆSSON: I juli-august-september, kan der forventes forlænget leveringstid, da bryllupssæssonen er skudt ind. I 2021 er konfirmationerne grundet covid-19 ligeledes rykket ind i august/september, hvilket har skabt ekstra pres på kundeordre. Derfor kan der forventes ekstra leveringstid på yderligere 2-3 uger – jeg forsøger dog at få alle ordre klar så hurtigt som muligt – i kronologisk rækkefølge. 

  JULESÆSON: Mine leverandører arbejder på højtryk fra cirka midt november, for at få alle kundeordre sendt ud, så de kan komme under træet inden juleaften. Dog må der forventes lidt længere leveringstid end normalt.

  Ønsker du dine varer sendt til en pakkeshop, lægges der yderligere 2-3 dage på i leveringstid. Jeg vil derfor anbefale at afhente billederne i studiet i Solbjerg. “Store Hentedag” i 2021 er endnu ikke fastsat, men fremstår af denne side, når julen nærmer sig. 🙂

  Sådan foregår det

  Fortrydelsesret

  14 dages fortrydelsesret i webshoppen

  Ved køb på Koldsø Fotografi’s webshop har du altid 14 dages fuld fortrydelsesret fra den dag, hvor du modtager varen. Dog er der en undtagelse. Fortrydelsesretten gælder ikke specialfremstillede produkter. Fortrydelsesretten gælder derfor kun de varer, som returneres til sælger og som herefter kan sælges videre. Så snart der er tale om specialfremstillinger som fx et krus med Jeres foto, et fotografi af familien eller en ramme lavet på helt specielle mål, så frafalder fortrydelsesretten, da det ikke er sælger muligt at videresælge disse produkter.

   

  14 dages fortrydelsesret ved *køb i butikken

  Der er ingen lovmæssige krav, der giver kunden fortrydelsesret over varer købt i butikken, såfremt man har kunnet se en demonstration af varen. Jeg synes det er god service at tilbyde fortrydelsesret – så det gør jeg med *forudsætning af, at varen returneres i samme stand, indpakning og i original emballage. Har man fx pakket en ramme ud af emballagen betragtes den som værende brugt og tages derfor ikke retur. Det samme gælder hvis varen bærer præg af slid, slag, ridser eller andre brugsspor.

   

  Fortrydelsesret på bestilte rammer, specialprodukter & fotografier

  Du kan altid fortryde en bestilling. Hvis det skulle ske skal du skrive en mail til info@koldsoefotografi.dk, senest 12 timer fra ordretidspunktet. Herefter kan dine varer være sat i produktion og afbestilling kan være for sent. Så længe at din afbestilling finder sted rettidigt (inden for 12 timer) og man ikke har bedt Koldsø Fotografi prioritere ordren som værende hastende, kan en ordre afbestilles. Det er også muligt at du efter de 12 timer både kan ændre eller afbestille dele af ordren, såfremt jeg har travlt med andre kundeordre og derfor ikke er kommet til din ordre endnu. Dog skal man være forberedt på, at din ordre meget vel kan være i proces efter de 12 timer og dermed ikke kan afbestilles. Fx når:

  • Rammer med specialmål er bestilt og sat i produktion hos leverandøren
  • Dine fotografier er sendt til produktion hos leverandøren
  • Specialprodukter er sendt til produktion hos leverandøren (fx merchandise med fotos)

  NB: Ønsker man at afbestille nogle af de udvalgte billeder, men er de allerede blevet færdigredigeret af fotografen er der to muligheder. I dette tilfælde falder afbestilling ikke rettidig, og man kan enten vælge at beholde billedet eller afbestille billedet. Ved afbestilling faktureres man et beløb for den tid, det har taget at redigere billedet. Gennemsnitlig redigeringstid pr. billede er 30-45 minutter. Fotografens timeløn er 350 kr. ekskl. moms.

   

  Ingen fortrydelsesret på rammer med specialmål

  Har man bestilt rammer med specialmål (fx 37x91cm) og er disse sat i produktion – kan disse hverken afbestilles eller fortrydes. Her er der tale om et specialfremstillet produkt, som er fremstillet specielt til dit behov og derfor ikke kan forventes at kunne videresælges. Fortrydelsesretten bortfalder.

   

  Man betaler selv returfragt

  Ønsker du at sende en vare retur, skal du først skrive en mail til info@koldsoefotografi.dk, og informere om dit ønske, før retursagen godtages. Du vil få tilsendt en e-mail med instruktioner til, hvordan du sender varen korrekt retur. 

  Bemærk at ved udnyttelse af fortrydelsesretten er returfragten købers udgift. Det er ligeledes købers ansvar at varen er pakket forsvarligt ind. Er varerne blevet beskadiget under håndtering kan der ikke gøres brug af fortrydelsesretten, da varen ikke er i samme stand som ved købet og pengene kan derfor ikke blive refunderet. 

  Sådan foregår det

  Reklamationsret

  Altid 2 års reklamationsret

  Der er 2 års reklamationsret på varer købt hos Koldsø Fotografi, hvis de er købt af private. Reklamationsretten og fortrydelsesretten gælder ikke B2B – altså for erhvervskunder.

  Reklamationsretten forudsætter korrekt behandling/pleje af varerne, at disse ikke misbruges eller udsættes for grov håndtering. Produkterne solgt hos Koldsø Fotografi kan være skrøbelige og bør behandles med omtanke.

  Reklamationsretten dækker ikke hændelige uheld eller skader, man ved en fejl selv har forårsaget. Fx hvis der er spildt vand på et fotografi og farven sværter ud. Reklamationsretten dækker udelukkende fabrikationsfejl og mangler, som forventes at være tilstede ved købstidspunktet. Reklamationsretten følger købelovens bestemmelser for B2C kunder (private kunder). 

  Der stilles kun garanti for kvaliteten af fremkaldelser af digitale fotografier, hvis disse bestilles gennem Koldsø Fotografi. Dette skyldes at printleverandører printer på forskellige måder med forskellige kvalitetsmæssige output – derfor kan jeg heller ikke styre outputtet. Jeg kan kun med min leverandør af fremkaldelser garantere de rette farver og topkvalitet inden for fotopapir, lærred, glas, aluminium m.v.

   

  Sådan reklamerer du

  For at kunne behandle din reklamation, bedes du indsende billeder af de pågældende fejl til info@koldsoefotografi.dk,, hvorefter de noterede fejl diskuteres med leverandøren af produktet. Herefter vil du modtage en tilbagemelding med et løsningsforslag, såfremt fejlen vurderes til at være en produktionsfejl eller en fejl i produktet, som ikke burde opstå inden for de første 2 år. Er der tale om en skade forårsaget af et fragtfirma i forbindelse med levering af et produkt, diskuteres reklamationen med dem ud fra de fejl, der ses på billederne.

  Fylder billederne for meget til at kunne sendes med mail, kan du med fordel bruge den gratis online service hos www.wetransfer.com. En alternativ mulighed er at komme ind med produktet, så jeg kan bese det, notere ned og selv tage billeder af fejlene.

   

  Rettidig reklamation

  Opdager du en fejl/mangel ved produktet skal du straks efter henvende dig pr. mail til info@koldsoefotografi.dk,. Rettidig reklamation betragtes som værende senest 14 dage fra du opdager fejlen, til Koldsø Fotografi skriftligt oplyses om fejlen.

   

  Hvad omfattes ikke af reklamationsretten?

  • “Forkert farve look” ved egen fremkaldelse med brug af digitale fotografier fra Koldsø Fotografi
  • Forkert håndtering af billeder (mærker efter fedtede fingre og væsker, folder og buler i papiret, flossede kanter m.v.)
  • Skader på billederammer, hvis der er tegn på voldsom håndtering af de skrøbelige rammedele
  • Småskader/skår på glas i kanter og hjørner, på de områder der ikke er synlige i rammen og som ikke har en funktionsnedsættende betydning for produktets kvalitet
  • Fremkomne skader efter stød, tryk og tab af varen – efter modtagelse

   

  koldsø fotografi står for returfragt

  Skal produktet sendes retur til Koldsø Fotografi ved brug af reklamationsretten, vil du få tilsendt en returlabel, som skal klæbes på pakken. Sørg for at pakke varerne forsvarligt ind. Er varerne blevet beskadiget under fragt, kan varen ikke tages retur.

  Koldsø Fotografi skal først meddeles om ønske om retur, før returvarer godtages.

  Hvad gælder?

  Regler for gavekort

  DER ER FORSKEL PÅ GAVEKORT
  Gavekort baseret på en beløbsværdi kan bruges på alle Koldsø Fotografi’s produkter. Gavekort baseret på et pakketilbud kan som udgangspunkt kun bruges på det inkluderede indhold, da der her er afgivet et bestemt tilbud med eventuelle rabatter. Disse gavekort kan undtagelsesvis blive indløst på andre produkter – dog kun for dét beløb, som gavekortet er købt til og altså ikke på den samlede værdi, som den sammensatte pakke har.

  Gavekortene kan ikke ombyttes til kontanter.

   

  ET UDLØBET GAVEKORT KAN FORLÆNGES
  Alle gavekort fra Koldsø Fotografi har en gyldighedsperiode på 1 år fra den dato noteret på gavekortet jf. gældende regler. Er et gavekort udløbet, kan det for 150 kr. forlænges i 6 mdr. gældende fra udløbsdato (prisen er pr. gavekort). Dog skal forlængelsen bestilles SENEST 1 mdr. fra udløbsdato via mail til: info@koldsoefotografi.dk med angivelse af gavekort ID nr.. Er gavekortet udløbet og ikke forlænget inden for ovennævnte tidsperiode, kan det ikke indløses.

  HUSK! Det er et krav at gavekortet medbringes til fotograferingen, så hvis gavekortet er blevet væk, skal dette findes for at kunne blive indløst – uanset om den er inden for gyldighedsperiode eller ej.