Restaurering

Som fotograf kan jeg også tilbyde restaurering af gamle billeder. Her på siden får du et par eksempler på restaureringer. Prisen er individuel og afhænger af mængden af billeder samt hvor beskadiget de er – og dermed hvor meget der skal arbejdes med dem.

bag om

Restaurering

Med restaurering kan du bringe nyt liv i dine gamle billeder. Det værende sig ældre portrætter eller gamle billeder fra gården. Ældre billeder har det med at ændre farve, blive falmede og miste intensitet. Her kan en restaurering virkelig gøre en forskel! Men ikke alle tilfælde kan afhjælpes!

Restaurering består også i at genskabe ødelagte billeder, der efter årtiers håndtering måske har fået ridser, er blevet flosset i kanten eller har små slidte områder. Det er et nøjsomt arbejde, hvis resultatet skal blive tilfredsstillende og nogle billeder kræver mere kærlighed end andre. 

Nederst på siden listes start priserne for restaurering. Ønsker du et uforpligtende tilbud – nøjagtigt prissat efter dit behov – skal jeg have lejlighed til at se og vurdere billederne, inden jeg kan give et bud. Du kan enten sende billederne til mig eller indlevere dem i mit studie i Solbjerg.

Sådan restaureres et billede

Jeg kan enten vælge at skanne billedet ind eller affotografere det. Den valgte teknik afhænger af billedet. I eksemplet med det restaurerede ældre portræt, er det lagt på en grøn baggrund og affotograferet i naturligt lys. Den grønne farve er valgt, fordi det gør det lettere at adskille billedet fra baggrunden – det er derfor man også bruger green screens ved filmproduktion.

Herefter kommer billedet igennem en postproduction, hvor jeg justerer lys, kontrast, skarphed og andre ting, inden jeg går i gang med den endelige restaurering. 

Når grundredigeringen er på plads, åbnes filen i Adobe Photoshop, hvor magien sker. Det er her – at jeg med brug af forskellige værktøjer – restaurerer, reparerer og evt. farvelægger billedet. 

Et billede leveres med samme type farvekorrektion som det blev lavet i. Eksemplet med det ældre portræt er fx et sepia (bruntonet) portræt og leveres i et nyt og rent sepia look, der matcher originalen. Derudover tilbyder jeg OGSÅ at levere billedet i en sort/hvid konvertering. Indleveres et sort/hvid fotografi kan jeg ligeledes levere dette i en sepia variant.

Affotografering/indscanning koster 250 kr. og faktureres kun 1 gang pr. ordre.

Træk i slideren for at se før (venstre) og efter (højre) restaurering.

[image-comparator title=”Restaurering af ældre portræt” left=”https://koldsoefotografi.dk/wp-content/uploads/2020/04/restoration-before.jpg” right=”https://koldsoefotografi.dk/wp-content/uploads/2020/04/restoration-after.jpg” width=”100%” left_alt=”Før restaurering” right_alt=”Efter restaurering” classes=”hover”][/image-comparator]

Eksemplet ovenfor er en typisk kompliceret restaurering af et portræt. Dette billede tog mig 1½ time at redigere, grundet de mange ansigtsdetaljer, der skulle genskabes.

Koldsø Fotografi’s

Priser på restaurering

Basis restaurering

pris er pr. billede

Justering af toner, kontrast, lysstyrke, skarphed og farvestik.

Fjernelse af mindre ridser og pletter

Leveret digitalt i 300ppi i enten sepia eller sort/hvid

150,-

priser fra

Grundig restaurering

pris er pr. billede

Justering af toner, kontrast, lysstyrke, skarphed og farvestik.

Fjernelse af større, men ukomplicerede ridser og pletter

Restaurering af manglende områder (ukomplicerede)

Leveret digitalt i 300ppi
i enten sepia eller sort/hvid

300,-

priser fra

Kompliceret restaurering

pris er pr. billede

Justering af toner, kontrast, lysstyrke, skarphed og farvestik.

Fjernelse af større og komplicerede
ridser og pletter

Restaurering af komplicerede
manglende områder

Leveret digitalt i 300ppi
i sepia & sort/hvid

600,-

priser fra

Koldsø Fotografi

v/ Chanett Koldsø
8660 Skanderborg
CVR-nr.: 34234051

Sociale Medier

Koldsø Fotografi på FacebookKoldsø Fotografi på InstagramKoldsø Fotografi på LinkedInKoldsø Fotografi på YouTube

You cannot copy content of this page